3X Mijn favo danswinkels

Nu ik drie keer in de week dans heb ik zo af en toe ook nieuwe dansitems nodig. Soms echt noodzakelijk (nieuwe spitzenlinten of roze panty) maar vaak ook voor de heb. Waar ik eerst verslaafd was aan het shoppen voor nieuwe kleding (oké, dat heb ik nog wel een beetje) wil ik nu altijd wel een nieuwe dansoutfit. Daarbij zoek ik wél naar mooie koopjes, dat zit in alle opzichten nog steeds in mij. De drie danswinkels waar ik het liefst kom zal ik met jullie delen. Ze zitten in de omgeving Gelderland/Noord-Brabant, dus als jij in deze regio woont, kijk dan snel mee!

Bloch

1. Saak | Den Bosch

Ook al woon ik in Den Bosch, bij Saak ben ik nog niet zo vaak geweest. Een aantal jaar geleden keek ik eens rond, maar sinds ik aan de andere kant van de stad woon kom ik er niet meer. Heel jammer eigenlijk, want toen ik afgelopen vrijdag een bezoekje bracht was ik heel enthousiast. Het is een klein maar fijn winkeltje en de eigenaresse ontvangt je met veel plezier. Ik scoorde twee balletpakjes uit de sale (zie foto hierboven) en een (kuit)lange lichtblauwe rok. Naast bekende merken als Papillon en Bloch hebben ze ook (voor mij) wat minder bekende merken. Zo kan je iets totaal anders scoren dan de standaard danskleding. Vanaf het centraal station loop je in 5 minuten naar de winkel. Makkelijker kan niet. Ik ga Saak zeker vaker opzoeken!

Verlengde Statenlaan 53, ‘s-Hertogenbosch

Saak

2. Podium | Nijmegen

Mijn all time favorite is toch wel Podium in mijn geboorteplaats Nijmegen. Met een hoop kennis en goed advies ga ik bijna nooit met lege handen naar buiten. Een grote plus: ze zijn ook geopend op zondag (als één van de weinigen in de regio). Naast danskleding verkoopt Podium ook yoga/pilateskleding en theateraccessoires. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast kijk ik ieder jaar weer uit naar de grote zomersale aan het einde van het dansseizoen.

Van Welderenstraat 107, Nijmegen

Podium

3. Ready to Dance | Arnhem

Tenslotte Ready to Dance in Arnhem, de danswinkel waar ik mijn eerste balletschoenen kocht. Dit jaar hebben ze een transformatie ondergaan. Het miniwinkeltje is vervangen door een ruim pand met grote collectie. Zeker een goede upgrade! Je hebt de ruimte om te passen en je vindt er verschillende merken. Ze mogen van mij nog wel wat meer doen met sale en uitverkoop. Nieuwe collecties worden volop gedeeld via social media. Zo ben je meteen op de hoogte van nieuwe items. Top!

Looierstraat 18, Arnhem

Ready to Dance

Say Something