3X Gent Tips

Gent is een fijne stad. De sfeer is gemoedelijk, er zijn tig leuke eetgelegenheden, je kan er goed shoppen en het is er ook nog eens erg mooi. Je hebt natuurlijk de standaard toeristische plekken rondom de Korenmarkt en de bekende winkelstraat Veldstraat maar er zijn ook talloze kleine onbekende straatjes te vinden. Er zijn zoveel tips voor Gent. Ik deel er vandaag drie!

Food: Balls & Glory

Je hebt het misschien al voorbij zien komen in mijn Gent Diary: dineren bij Balls & Glory. Je stapt binnen en kiest meteen je gerecht. Er zijn verschillende soorten ballen te kiezen (kip, vegetarisch, varkensvlees, noem maar op) en je neemt een salade of stamppot (stoemp). De smaken verschillen van oosterse curry tot klassiek met ham & prei. Er is voor ieder wat wils. Er is één vaste prijs voor het menu en er staat altijd gratis water op tafel. Tip: de homemade lemonade is heerlijk.

Jakobijnenstraat 6
Open van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 21:00. Gesloten op zondag.

Balls & Glory

Wijken Gent

Er zijn veel gezellige wijkjes in Gent waar je uren kan rondstruinen. Voor vintage- en tweedehandswinkeltjes moet je zijn rondom de Sint-Jacobskerk. Daar vind je op vrijdag-, zaterdag- en zondagmorgen ook een brocantemarkt. Op zoek naar leuke kleine designwinkeltjes? Dan moet je aan de andere kant van de stad zijn in de wijk Kouter, dicht bij de Opera van Gent. Daar zijn trouwens ook veel leuke eet- en drinkgelegenheden te vinden. Net op de rand van die wijk mag je Krokettenbar Daphné natuurlijk niet vergeten. Patershol, daar kan je uren wandelen door de kleine straatjes met mooie oude huisjes. Houd je van sieraden? Ga dan zeker even kijken bij Garderobe. Ze hebben er heel veel minimalistische kettingen. Low budget lunchen en zin in soep? Dan is soeplounge een aanrader.

Shopping Gent

Shopping: oude postkantoor

Naast de grote en kleine winkelstraten in Gent kan je sinds zomer 2016 ook shoppen in het oude postgebouw op de Korenmarkt. Er zit een Men At Work, Skins Cosmetics en een prachtige (mijn favoriet!) Sissy Boy. Ook zit er een gezellige vestiging van Le Pain Quotidien, waar je terecht kan voor ontbijt, brunch en lunch. Onder in het gebouw zit ook nog een Albert Heijn. Altijd handig als je snel iets nodig hebt van de supermarkt. In het gebouw wordt nog gebouwd aan een luxe boetiekhotel. Het hotel zal eind 2017 openen. Via de Korenmarkt kan je zo naar alle bekende grote winkelstraten lopen (Veldstraat, Langemunt).

Sissy Boy

Say Something