Travel Diary: Cruise April

Wow! Dat is een eeuw geleden. Na mijn verhuizing stonden er twee vakanties op de planning. Het werd lente en ik kreeg voor het eerst een tuin. Oftewel: bloggen, dat is er niet meer van gekomen. De beelden van die eerste vakantie deelde ik al met jullie (Madrid en Valencia), vandaag wil ik graag mijn tweede trip laten zien. Dit was namelijk de eerste cruise van 2017. Voor mij de beste manier van vakantievieren. Als ik de eerste stap aan boord zet voel ik me al meteen thuis. Deze reis begon in Barcelona en eindigde in Rotterdam. Toch wel het áller fijnst, aankomen in Nederland.

Marseille

Bestemming 1: Marseille. Marseille was mooier en leuker dan de vorige keer dat ik hier was. Het was deze dag dan ook stralend weer. Fun fact: toen ik deze foto maakte kwam de eigenaar van het huis naar buiten. Zijn vrouw bleek balletlerares te zijn. Hoé toevallig, dat ik precies op deze plek in Marseille – het huis waar een balletlerares woont – een foto ging maken.

Vigo

Vigo, Noord-Spanje. Tijdens deze cruise bezochten we veel steden die we al eens gezien hadden. Helemaal niet erg want het zijn prachtige steden en je kent de weg al een beetje. Heel relaxt om zo een stad (opnieuw) te ontdekken!

Lissabon

In het bubbelbad aan boord. Op de achtergrond zie je Lissabon.

MS Rotterdam

De pizzeria op het schip is te gek. Je kan je eigen pizza samenstellen. En lékker dat ze zijn. Hier een variant met tomaat, mozzarella, kalamata olijven, rucola en pepperoni.

Lissabon

Lissabon is altijd fotogeniek.

Lissabon

Zei ik al dat Lissabon fotogeniek was?!

Huelva

Tegeltjes in Huelva. Eén van de weinige steden die we nog niet eerder bezocht hadden. Helaas viel het centrum van Huelva tegen. Mocht je hier aanleggen, dan zou ik naar El Rocio gaan (en dus niet naar Huelva centrum).

Huelva

Kerkje in Huelva. Het geeft een beetje een vertekend beeld, want de straten van Huelva waren helaas niet zo mooi (veel nieuwbouw).

Málaga

Wind in Málaga. Huh Málaga?! Ja! Het stond op de planning naar Gibraltar te gaan. Daar konden we niet aanleggen want er stond een te harde wind. SURPRISE, we gingen naar Málaga. Ik was ZO gelukkig. Toch een dagje in mijn favoriete stad.

Málaga

Palmbomen bij Muelle Uno.

Málaga

En nog meer palmbomen.

Cagliari

Cagliari was een andere ‘nieuwe’ stad. Cagliari was mooi, maar wát waren er veel straatverkopers…

Cagliari

Het schip vanuit een smal steegje.

Civitavecchia

Cactussen in Civitavecchia.

Civitavecchia

En bloemen.

MS Rotterdam

IJsjes bij het zwembad. De ijsjes waren veel beter dan vorig jaar. Romig, met stukken fruit erin. Goed werk Holland America!

Livorno

Livorno (klein Venetië).

Livorno

In Livorno was alles gesloten en er was geen kip op straat. Het was eerste Paasdag.

Livorno

Prachtige blauwe regen.

Monaco

Monaco. Klein, maar blijft leuk om doorheen te lopen.

Monaco

En ze hebben er geweldige cactussen (achter het Casino).

MS Rotterdam

Ontbijt met pannenkoeken. Dit waren boekweitpannenkoeken met fruit en gemberboter. Klinkt goed he?!

Weymouth

Laatste stop: Portland/Weymouth. Engeland is toch echt mijn favoriet (samen met Spanje natuurlijk). De mensen zijn leuk, natuur is prachtig en architectuur/huisjes zijn geweldig. Plus: ze hebben de beste winkels (Debenhams! TK Maxx! Charity Shops!).

Weymouth

Weymouth.

Scones

Pauze bij Debenhams met scones en koffie.

Weymouth

Love alle Engelse (gekleurde) huisjes.

MS Rotterdam

Laatste gala-avond, op naar Rotterdam. We hadden niet verwacht dat de MS Rotterdam tóch beter was dan vorig jaar. Het is zeker niet het nieuwste schip maar een aantal dingen die ons vorig jaar tegenvielen waren dit jaar beter. Vooral het eet-gedeelte (a la carte dineren, love it) was weer geweldig. MS Rotterdam: wie weet zien we elkaar ooit weer terug..!

Say Something