Weekly Diary Gent

Vorig weekend was ik in Gent! Eén van mijn favoriete Belgische steden. Ik was er al eens in de zomer maar nu stond een weekendje in de winter op de planning. And guess what, deze stad is in koudere periodes ook heel leuk om te bezoeken. De laatste keer in Gent at ik kroketten bij Krokettenbar Pure Daphné (aanrader!) en Aziatisch bij Ramen. Dit seizoen ging ik voor echte winterkost bij onder andere Balls & Glory.

Winterfeesten

Gentse Winterfeesten rondom de Korenmarkt, het E. Braunplein en Sint-Baafsplein. ’s Avonds gaan alle lichtjes aan, heel gezellig! Er zijn tig food-kraampjes (burgers, hotdogs, vis, snoepgoed, koeken, je kan het zo gek niet bedenken!) en er is een schaatspiste. Nieuwsgierig naar het hele programma? Klik dan even hier.

Monasterium Poortackere

Aankomst in het hotel: Monasterium PoortAckere. Een hotel in een oud klooster. In de oude kerk zit nu een feestzaal. Met prachtig glas-in-lood!

Balls & Glory

We eten bij Balls & Glory waar je kan kiezen uit verschillende gehaktballen. Ik had een curry variant van kip met stamppot. Lekker!

Monasterium Poortackere

Good morning! Tijd voor een nieuwe dag Gent. Eerst ontbijten we in het hotel, daarna gaan we richting het centrum voor een boottocht.

Gent

Gent vanaf het water is mooi! Je kan kiezen voor een open boot of boot met overkapping. Wij kozen voor het laatste (je bent namelijk +/- 40 minuten onderweg). In de zomer is zo’n open boot natuurlijk geweldig. Opstappen kan trouwens op de Korenlei.

Gent

Je kan de Drie Torens van Gent (Sint-Niklaaskerk, Belfort en de Sint-Baafskathedraal) goed spotten vanuit de boot.

Gent

Tijd voor een Christmas Blend van Starbucks!

Winkeltjes

Na de boottocht gaan we het centrum in. In de buurt van stadsdeel Kouter vind je veel kleine designwinkels, mooie food shops en wat vintage boetiekjes.

Winter in Gent

Gent by night.

Wist je dat je al voor €30,- een Gent CityCard kan kopen (48 uur geldig)? Hiermee heb je toegang tot alle topattracties, monumenten en musea, mag je mee met de gegidste boottocht, reis je met het openbaar vervoer, mag je een fiets huren (1 dag) en gebruik maken van de hop on hop off watertram (1 dag, alleen in de lente/zomerperiode). Tip: kom je met de trein? Koop de kaart dan alvast op het station. Dan maak je meteen gratis gebruik van het OV in Gent (van het station naar het centrum).

Coming soon: 3X Gent Tips.

Say Something